Ryktebørsen for Våren i Telialigaen 2022

242 0

Telialigaen nærmer seg med stormskritt, vi har laget en fin oversikt over alle lagene og kort historie rundt lagene fra forrige sesong.

Akademi lag?

På grunn av de store NLC forandringene som har kommet nylig, så har det vært åpen kvalifisering for plass i første divisjon. Og der fikk vi se både Vanir og Bifrost klare å sikre seg en plass i første div, mens Riddle beholdt plassen sin på grunn av gode presentasjoner i forrige sesong.
I tidligere sesonger så har vi sett at lag med flere turnerings satsinger ikke helt klarer å holde seg på topp. Klarer Vanir, Bifrost og Riddle å satse på to turneringer på en gang?

Vanir


Noen rykter sier at Vanir signerte spillerne sine i langtidskontrakt fra forrige sesong. Det vil si at det er en stor sjanse for å se Dark Santa, Yds, Thomas Goh, Duzzskull og Blazingfire fortsette til den kommende sesongen. Hvis dette stemmer så har de et veldig godt utgangspunkt med spillere som kjenner hverandre godt og har jobbet sammen en del allerede. Det kan være en sterk fordel for Vanir i starten av sesongen.

Bifrost


Bifrost er kanskje det største spørsmålet i forhold til hvordan sesongen kan se ut på grunn av at de har mistet HHNeverLucky. HH var en stjerne spiller for laget gjennom 2021, men som nå har signert for en Italiensk klubb. Bifrost har lenge vært på toppen i Telialigaen, men har ikke klart å sikre seg en pokal i ligaen. 

I Bifrost sin annonsering så ser vi Pybal, Slemdre og Syhm i den nye Bifrost lineupen. Pluss at de har tatt med seg to nye ansikter i de tyske spillerne Ramox og Deletus. De Norske spillerne har veldig forskjellig erfaring og vi har lite info om hva de tyske spillerne kommer med til laget.

Riddle

Riddle kommer akkurat ut av forrige sesong med en pokal etter at de slo Bifrost 3-0 i Telialigaens finale. Det er veldig mye usikkert fra Riddle sin side. Det er rykter om at Knut Eric har kommet til enighet om å spille for Riddle i den kommende sesongen. Ploxy snakker med et Italiensk lag, så det kan hende vi ikke ser han til den kommende sesongen. Riddle kommer til å komme inn i sesongen med mest press på seg siden de hadde en sånn god forrige sesong. Det blir spennende å se om de klarer å ta Telialigaen back to back, eller om de velger å satse mest på NLC så Telialigaen faller litt bak.

KAOS


KAOS har nylig også annonsert nye lagoppstillingen deres for Telialigaen, der kan vi se gamle kjenninger som Sharp og Eskii tilbake på laget. Sharp kommer rett fra 00Nation og Eskii tilbake fra Bifrost, der han spilte finale forrige sesong mot RIDDLE. Kaos har beholdt en veldig god norks core lineup fra høst sesongen med Koolberg, Kejila og Certifed Random. Dette kan være en veldig spennende norsk roster å holde et øye med. 

Domino Esport

Domino har hatt en veldig tøff 2021. De holdt nesten på å rykke ned i vår sesongen, men ble reddet av akademi laget. Og i høst sesongen holdt de seg i live med å vinne opprykkskampen mot Flowenz. Domino har jobbet hardt for å bygge et lag som kan komme seg tilbake i toppform igjen. Det kan også godt hende når vi ser at de har sikret seg Kris og Shaolin som nettopp ble annonsert. Begge disse spillerne har nå spilt sammen et helt år med hverandre under Nordavind/00 Prospects. De har hatt veldig sterke visninger gjennom året. Samtidig beholder de Ripped, Sidon og Denden. Det blir veldig interessant å se denne kombinasjonen av spillere. 

Bitfix Gaming

Bitfix klarte å overleve i første divisjon. Det er ikke mange nye lag som klarer å holde ut i flere sesonger når de kommer til første divisjon. Det blir spennende å se om de klarer å strekke seg enda lengre i den kommende sesongen. 

Det er flere rykter som går rundt om lineupen til Bitfix. På den ene siden så får vi høre at importene fra forrige lineup er blitt sluppet fra laget fordi de skal bygge en helt norsk lineup. Men på den andre siden så hører vi at de har plukket opp to nye imports. 

NTNUI

NTNUI er et skolelag som akkurat fikk andreplass i andre divisjonen i Telialigaen, som da gjorde at de kvalifiserte seg for første divisjon. Det er ikke mange lag som klarer å holde seg i første divisjonen når de er helt nye, så det blir spennende å se hvordan de klarer å kjempe mot topplagene. NTNUI prøver å bruke skole elevene sine så mye de kan, og det sies at 4/5 spillere er NTNUI elever, og alle 5 på laget kommer til å være norske. Det er alltid gøy å følge med på nye norske spillere.

Rich Gang

Rich Gang i forrige sesong imponerte stort med å ta Riddle til 5 games i semifinalen. Men var ikke sterke nok til å komme seg helt til finalen. Det er vanskelig å si hva som kommer til å skje med Rich Gang sin roster til den kommende sesongen. Veigar V2 var en viktig spiller for dem, men han er samtidig coach for Cloud9, så det er ikke sikkert at den norske coachen har tid til Telialigaen denne gangen. Det vi kan se for oss er Thoug som support og Banderas som Top laner. Ingen ting er bekreftet, men det er to spillere som er godt knyttet til klubben og er sterke spillere å bygge rundt. 

Urban

Urban er laget som kom helt ut av det blå. Sydpolen var originalt det laget som hadde rykket opp til første divisjon, men så kom det fort ut at lag leder Lars Agnar var ute etter å selge plassen i første divisjonen. Urban spilte også i andre divisjon, men endte opp på en åttende plass. Urban er nok det laget med minst press på seg på grunn av lite erfaring i top nivået. Men det blir spennende å se, ettersom vi har fått bekreftet at top laneren til Urban er Coatpustmain og jungleren er Potatoporcpupine. Coat har mange år med erfaring og kommer nok til å være en sterk stemme i laget for utviklingen gjennom sesongen. 

Hvor er 00 Nation?

Da kommer vi til den største saken i den kommende sesongen, og det er. Hvor er Nordavind/00 Nation? Det har vært mange spørsmål de siste ukene om hva som har skjedd med 00 Nation. I starten av sesongen kom de med en stor rebrand, der det var tydelig at den norske organisasjonen ønsket å satse mer internasjonalt. Nordavind er den mest vindende klubben i Telialigaen, så det var rart å se de både rebrande og tape sesongen. Den informasjonen vi har hittil om plassen er at Kami eier plassene i første divisjon og andre divisjon, men vi vet fortsatt ikke om hva han kommer til å gjøre med plassene. Vi har sett på twitter i den siste tiden at han jobber med et prosjekt og mulig kanskje bygger et lag.

På den andre siden så er det Mr Blazy. Hans lag er neste på listen med å rykke opp til første divisjon hvis Kami ikke velger å bruke plassen. Dette er en situasjon vi aldri har sett i Telialigaen før og kan føre til en del komplikasjoner fremover, så det blir veldig spennende å følge med på hva som faktisk kommer til å skje her.

Artikkel skrevet og oppdatert av Mohammed Barzinje (KekMek) & Thomas Monsen (Tom Kick)

ROLLERRIDDLEDOMINOBIFROSTNTNUIKAOS
TOP?Norway RippedGermany RamoxNorway ?Norway Koolberg
JUNGLENorway Knut Eric?Sweden SidonGermany DeletusNorway Olunn?Norway Sharp
MIDNorway ?Norway ShaolinNorway PybalNorway ?Norway Kejila
ADCNorway ?Norway KrisNorway SlemdreNorway ?Norway Certified Random
SUPPORTNorway ?Norway DendenNorway SyhmNorway Salty Melon?Norway Eskii
Foreløpig 3 lag som er bekreftet av 10.
ROLLERUKJENTRICH GANGURBANVANIRBITFIX
TOP?Norway Banderas? Romania COAT Norway Dark Santa??
JUNGLE?Norway ? Lebanon POTATO Norway Yds? Romania Asora
MIDTWP?Sweden ?Norway ? Denmark Thomas Gho? ?
ADC?Sweden ? Norway ? Norway Duzzskull? ?
SUPPORT?Norway Thoug? Norway ? Norway BlazingFire? ?

Leave a Reply

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.